"Eindelijk extra plaats om te sporten"

Op 7 juni 2017, over deze onderwerpen: Sport

Met enkele rake hamerslagen hebben sportschepen Alice Bruno (N-VA) en schepen van OC De Witte Merel Geert Verhulst (sp.a) de uitbreiding- en renovatiewerken aan de sportaccommodatie van De Witte Merel in gang gezet. "We zochten allang extra sportinfrastructuur in Lint. Eindelijk is het zover", zegt Bruno.

De werken aan Ontmoetingscentrum De Witte Merel worden opgedeeld in drie fasen. "Nu beginnen de renovatie en de uitbreiding van de kleedkamers, douches en sanitair. Er komen twee kleedkamers bij. Dit gedeelte zal met een gang worden verbonden aan de bijkomende sporthal. Tegen september moet deze fase afgerond zijn, zodat het indoor sportseizoen zonder problemen kan hervatten", legt Alice Bruno uit.

Aansluitend wordt een nieuwe sporthal gebouwd achter de huidige. "Die willen we tegen juni 2018 gerealiseerd zien. De hal wordt 32 op 24 meter groot, met een vrije hoogte van zeven meter. De achterzijde wordt voorzien van veel glas, zodat de achterliggende wijk en de voorbijgangers worden betrokken bij het sportgebeuren. Er komt geen blinde muur", vult Geert Verhulst aan.

In de sporthal zal onder andere plaats zijn voor twee kleinere volleybalvelden of één groot volleybalveld, een zestal badmintonvelden, een berging en verankeringpunten voor de turnvereniging.

De nood voor bijkomende sportinfrastructuur was hoog in Lint. "Een voorzichtige schatting gaf aan dat we duizend sporturen te kort kwamen om onze verenigingen voor al hun trainingen en wedstrijden onderdak te bieden. Met deze uitbreiding zetten we een grote stap voorwaarts. Natuurlijk zal er altijd vraag zijn naar bijkomende sportinfrastructuur, maar voor deze legislatuur is dit al een grote inspanning", aldus Bruno.

Plannen bespreken

In het najaar van 2018 wil de gemeente in een laatste fase de groene ruimte achter de nieuwe sporthal aanpakken. "Het basketbalveldje wordt niet meer gebruikt. We zullen het opbreken om er groen aan te planten. De groenzone zal aangeplant worden tot tegen de sportruimte. In het najaar roepen we de buurt samen om de plannen te bespreken. Dat het U-vormige deel van de Lindelei in dit gedeelte wordt geknipt staat wel vast. We zullen ook een trage weg aanleggen", blikt Verhulst vooruit.

Extra parking?

Met de bijkomende sportaccommodatie en de andere functies binnen De Witte Merel, zoals de bibliotheek en culturele voorstellingen, dringt zich misschien de nood voor extra parking aan. "We zullen de clubs sensibiliseren om hun leden veel met de fiets te laten komen. De Witte Merel ligt in het centrum van Lint en is zo makkelijk bereikbaar. Ook de scholen liggen op wandelafstand. De bezoekers denken meestal aan de grote parking aan de overzijde van De Witte Merel, maar er is ook parkeergelegenheid in de Schoolstraat, aan het Kerkplein én in de Torfsstraat. Die liggen ook op wandelafstand. Met bijkomende signalisaties zullen we de verschillende parkings voor De Witte Merel aanduiden", besluit schepen Verhulst.

Voor de volledige operatie voorziet de gemeente Lint maximaal 2 miljoen euro.

In de pers 07/06/2017 – HLN – Filip Spoelders
http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-lint/-eindelijk-extra-plaats-om-te-sporten-a3176341/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is