Gemeente is klaar voor eerste winterprik

Op 17 december 2015

De winter staat – althans in theorie – voor de deur en dus bereiden de gemeenten zich voor op het sneeuwvrij houden van de eigen straten, voet- en fietspaden. De technische dienst van Lint kan sinds deze week gebruik maken van een gloednieuwe zoutstrooimachine. Die kost de gemeente 35.000 euro.

“De vorige aanhangwagen was echt aan vernieuwing toe”, zegt schepen van Mobiliteit Wouter Verbeeck (N-VA). “Die moest je achteraan nog handmatig bedienen. Bovendien was de strooikop defect. Met deze nuttige investering zitten we opnieuw voor jaren goed.”

Het gemeentepersoneel kreeg woensdagochtend een korte opleiding van de leverancier van de nieuwe strooimachine. “Vanaf nu kunnen we het strooien zeer specifiek én vanuit de rijcabine regelen”, zegt Wim Veulemans, technisch coördinator bij de gemeente Lint. “Vroeger bleef het zout ook bij stilstand lopen en moesten we een straat vaak in twee keer doen. Nu kunnen we bijvoorbeeld meteen het fiets- of voetpad meenemen en op bepaalde plaatsen, zoals op bruggen en aan scholen, extra bijgeven.”

Met de nieuwe zoutstrooier is de gemeente volledig klaar voor een eerste mogelijke winterprik. “We hebben onlangs onze zoutvoorraad aangevuld en zullen probleemloos de winter doorkomen”, zegt schepen Verbeeck. “Ook ons strooiplan staat helemaal op punt. De nieuwe fietsostrade zal in het plan als prioritair worden behandeld, net als de assen Kontich-Lier en Hove-Duffel. Ook de schoolomgevingen en de industriezone Lerenveld zullen bij sneeuw of ijzel meteen worden aangepakt, dag en nacht.”

In de pers Gazet van Antwerpen GVA -  Wout Engels

http://www.gva.be/cnt/blwen_02024654/gemeente-is-klaar-voor-eerste-winterprik?

In de pers Het Nieuwsblad: "De gemeente Lint heeft een nieuwe zoutstrooimachine aangekocht om het eigen wegennet sneeuw- en ijzelvrij te houden. De gloednieuwe strooier vervangt een defect model en telt heel wat voordelen."

http://www.nieuwsblad.be/cnt/blwen_02024654?_section=63025815&utm_source=nieuwsblad&utm_medium=newsletter&utm_campaign=regio-nb&M_BT=1798905205843&adh_i=25875f73594787a422575b7b3c1b30f5&imai=MASTER.guid

 

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is