Lint krijgt FITBUS op bezoek

Op 23 maart 2010, over deze onderwerpen: Sport

“De bedoeling van de FITbus is de Lintenaren aan te sporen om met een aangepast sportprogramma te beginnen en zo hun conditie te verbeteren. Samen met de sportraad overwogen wij vorig jaar al om deel te nemen aan dit gezondheidsproject, maar helaas was de FITbus al volzet,” aldus schepen voor Sport Harry Debrandere (N-VA).

Als Lintenaar schrijf je je voor een bepaald uur in en worden je vetgehalte, je hartfrequentie, je loopfrequentie en je uithoudingsvermogen getest. Op basis van de resultaten wordt een aangepast trainingsschema opgesteld. Je volgt je schema tien à twaalf weken. Op 17 juni komt de FITbus weer naar Lint zodat je een hertest kan afleggen, hopelijk met verbetering. “De FITbus is nu al een succes. We hebben het aantal plaatsen moeten uitbreiden. Oorspronkelijk was er plaats voor veertig mensen , maar we hebben twaalf extra plaatsen aangeboden. Daarvan zijn er nog vier over.”

Een tweede doel van de FITbus is de start te geven aan het nieuwe loopparcours voor 50-plussers. “Na 17 juni start de gemeente met een Start-to-Runprogramma. De FITbus moet ouderen stimuleren om aan dit loopprogramma deel te nemen. Lint heeft al verscheidene sportinitatieven voor jongeren, maar via dit project wil de gemeente ook ouderen aansporen om te gaan sporten.”

Om de gemeenten te stimuleren mee toe doen aan de FITbus geeft Camille Paulus een prijs aan de fitste gemeente in de provincie in Antwerpen. De organisatie gaat met de FITBus eveneens op zoek naar het meest fitte bedrijf en de meest fitte schepen van Sport. “Ik ga zeker mijn best doen om te winnen en mijn collega van Duffel die vorig jaar won te evenaren. Of dit gaat lukken weet ik niet, maar ik heb alvast in mijn agenda gezet om meer aan sport te doen. Dat is toch al een goed begin!”

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is