N-VA sluit coalitie met kartel sp.a-Groen

Op 2 november 2012, over deze onderwerpen: Verkiezingen

Op 14 oktober heeft de Lintste kiezer de kaarten stevig door elkaar geschud. Als grootste partij heeft de N-VA het initiatief genomen om coalitiegesprekken aan te gaan. In het kartel sp.a-Groen vond de N-VA een partner die mee vorm wil geven aan een positief, sociaal en financieel gezond bestuur met de blik op de toekomst gericht.

De N-VA sprong van 2 naar 8 zetels in de gemeenteraad. sp.a-Groen behaalde 3 zetels. Een meerderheid van 11 zetels op 19 is voldoende ruim om sterk te besturen.

De coalitiebesprekingen zijn volop aan de gang. Aan het bestuursakkoord wordt gewerkt. De bevoegdheidsverdeling is rond. Er werd ook een akkoord bereikt over wie in de volgende legislatuur een uitvoerend mandaat zal opnemen. Een overzicht voor de N-VA:

Harry Debrabandere wordt de nieuwe Lintste burgemeester en o.a. ook bevoegd voor financiën en patrimonium. Wouter Verbeeck wordt, als eerste schepen, bevoegd voor openbare werken, mobiliteit en verkeer, lokale economie en ICT. Alice Bruno wordt verantwoordelijk voor jeugd, sport, onderwijs, kinderopvang en senioren. Rudy Verhoeven wordt OCMW-voorzitter en schepen van welzijn en burgerzaken.

De volgende weken wordt verder gewerkt aan een sterk inhoudelijk programma.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is