Nieuws uit de gemeenteraad. Lint en Hove onderzoeken samenwerking.

Op 29 juni 2017, over deze onderwerpen: Beleid & financiën, Verkeer (mobiliteit + openbare werken)

 

De gemeenten Hove en Lint gaan onderzoeken of ze een samenwerkingsverband kunnen oprichten voor de technische diensten. Beide gemeenteraden zetten het licht op groen om dit via het nieuwe 'Overlegorgaan IGS' tegen november na te gaan.

De samenwerking zou zowel op administratief als op uitvoeringsvlak gelden voor de diensten Wonen, Stedenbouw, Milieu en Mobiliteit. "Een gerichte en weldoordachte samenwerking van de afdeling Ruimte van Hove en de afdeling Vergunningen & Werken van Lint biedt efficiëntiewinsten, betere resultaten in het onderhoud van de gemeente en een betere dienstverlening voor de inwoners. Uiteraard zien we een samenwerking op lange termijn", geeft Lints gemeentesecretaris An Romeyns aan.

Ook gemeentesecretaris Luc Vanrusselt van Hove ziet mogelijkheden. "Beide organisaties moeten voor hun eerder beperkt grondgebied een eigen structuur met bijbehorende infrastructuur uitbouwen en onderhouden en personeel inzetten. Een samenwerking biedt voldoende mogelijkheden om de werking te optimaliseren."

In de krant HLN tekst van FSL http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-lint/hove-en-lint-onderzoeken-samenwerking-a3195444/

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is