Gemeenteraad keurt nieuw mobiliteitsplan goed

Op 27 juni 2024, over deze onderwerpen: Verkeer (mobiliteit + openbare werken)

Tijdens de gemeenteraad van dinsdag 25 juni 2024 lag het nieuwe mobiliteitsplan ter goedkeuring voor. Het vorige mobiliteitsplan dateerde van 2011 en was aan een grondige vernieuwing toe. Zo zijn er sindsdien heel wat wijzigingen geweest op vlak van verkeerswetgeving en kende ook de visie op mobiliteit een hele evolutie.

Schepen voor mobiliteit, Hans Devriese, is blij dat het opstellen van het mobiliteitsplan voltooid is. “Het is een vrij lang proces geweest dat bijna twee jaar heeft geduurd. Het was niet altijd gemakkelijk omdat iedereen wel een eigen mening over mobiliteit heeft. Maar ik ben toch tevreden met het resultaat.

De opmaak van het nieuwe mobiliteitsplan kende een intensief traject waarbij in een eerste fase de inwoners van Lint bevraagd werden. Nadien volgden tal van participatiemomenten waarbij allerhande aspecten van mobiliteit voorgelegd werden aan geïnteresseerde burgers. Ook stakeholders zoals adviesraden, scholen, de Fietsersbond, de vervoersregio en provincie Antwerpen werden betrokken in het traject.

Het mobiliteitsplan is een vertrekpunt om de mobiliteit in onze gemeente in de komende jaren te verbeteren. We zijn ervan overtuigd dat er een plan ligt waarin een goed evenwicht gevonden werd tussen het verhogen van de verkeersveiligheid, beleving, comfort en doorstroming. Het plan is een basis waarop de volgende bestuursploeg verder kan werken aan de veiligheid in Lint. Er blijft voor hen nog steeds ruimte om eigen accenten te leggen.

Wij willen op korte termijn wel al enkele belangrijke acties uit het goedgekeurde mobiliteitsplan uitvoeren. We denken vooral aan het invoeren van een zone 30 op de hoofdassen en binnen de wijken in de kern van onze gemeente.” aldus Hans Devriese.

Burgers die benieuwd zijn naar het resultaat kunnen op 9 juli 2024 een kijkje gaan nemen op de inlooptentoonstelling in het dienstencentrum De Schakel, Oudstrijdersplein 1 te Lint.  De tentoonstelling loopt tot 2 augustus. Meer informatie kan u vinden op de website van de gemeente Lint.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is