Witte Merel krijgt verder facelift

Op 10 oktober 2010, over deze onderwerpen: Patrimoniumbeheer

Bij die nieuwe fase worden de verdiepingen ingedeeld in compartimenten die bij brand automatisch worden gesloten om zo veilig via de nooduitgangen te kunnen vluchten.

‘In de huidige constructie van het gebouw hangen ijzeren luchtkokers die met elkaar verbonden zijn en die ervoor zorgen dat de vuile luchtgeuren worden naar buiten worden afgezogen', legt schepen Harry Debrabandere (N-VA), uit. Hij is onder meer bevoegd voor het ontmoetingcentrum De Witte Merel. ‘Dit afzuigsysteem is in al die jaren nooit veel gebruikt geweest. Ze worden zoveel mogelijk weggehaald of afgesloten omdat de rookontwikkeling bij brand naar de andere compartimenten zou worden afgeleid.'

De gemeente maakt van de gelegenheid gebruik om de inkom een warmer en aantrekkelijker karakter te geven. ‘Het hellend vlak in de foyer krijgt vanaf de grote zaal enkele treden om dan lichtjes hellend een veilige evacuatieweg te creëren naar buiten', vervolgt de schepen. ‘Het huidige hellend vlak voldoet niet meer aan de huidige brandweernormen. Deze derde fase is begroot op 287.000 euro.

Hoe waardevol vond je dit artikel?

Geef hier je persoonlijke score in
De gemiddelde score is