Programma 2024

Alle Lintenaren op één

Alle LIntenaren op 1

Voor N-VA Lint komen alle Lintenaren op nummer één in ons beleid. Als gemeente streven we naar een dienstverlening die toegankelijk, efficiënt en vooral burgergericht is. We willen dat iedereen, van jong tot oud, zich gehoord en actief betrokken voelt bij het beleid dat onze gemeente vormgeeft.

 

►De burgerbetrokkenheid vergroten we door middel van een nieuw online platform voor burgerparticipatie: de “LintApp”. 

Actie: De burgerbetrokkenheid vergroten we door middel van een nieuw online platform voor burgerparticipatie: de “LintApp”. 

Actie: Toegankelijkheid voor iedereen. Daarom zetten we ons in om alle gemeentelijke en openbare voorzieningen maximaal toegankelijk te maken voor iedereen, inclusief rolstoelgebruikers. 

Actie:  We laten niemand in de kou staan, daarom leggen we een bijzondere focus op kansengroepen.

Actie: Het beheer van ons woonzorgcentrum houden wij in eigen handen. De dagprijs mag daarom niet hoger liggen dan dat van een vergelijkbaar woonzorgcentrum in de Zuidrand.

 

Wij geloven in de kracht van een betrokken gemeenschap. N-VA Lint wil de participatie van inwoners vergroten, in een gemeente waar iedereen een stem heeft.

Een nieuw online platform voor burgerparticipatie - de “LintApp” - wordt een plek waar jullie ideeën, suggesties en zorgen rechtstreeks kunnen worden gedeeld. De app biedt de mogelijkheid om eenvoudig problemen aan te melden zoals sluikstorten, defecte straatverlichting en beschadigde wegen. Daarnaast geeft de app toegang tot informatie over mobiliteit, de gemeentelijke diensten en evenementen van onze verenigingen. Ook buurtprojecten, workshops en openbare vergaderingen zullen hier ruim aan bod komen.

Door regelmatig informatiecampagnes uit te voeren, kunnen we jullie beter bewust maken van lopende projecten, beleidsmaatregelen en hoe jullie hierin kunnen bijdragen. Bij problemen, hinder door wegenwerken, festiviteiten, bouwwerken… zal er proactief en transparant gecommuniceerd worden.

Daarnaast streven we naar een snel, duidelijk en gemotiveerd antwoord op al jullie vragen. Of het nu gaat om praktische informatie, advies of ondersteuning, we willen dat jullie weten dat de gemeente er is om jullie te helpen. We willen constructief en proactief met jullie meedenken, zodat jullie zich optimaal gesteund voelen in jullie dagelijkse leven.

We begrijpen ook het belang van toegankelijkheid voor iedereen. Daarom zetten we ons in om alle gemeentelijke en openbare voorzieningen maximaal toegankelijk te maken voor iedereen, inclusief rolstoelgebruikers. Ook andere spreekwoordelijke drempels om deel te nemen aan het openbare leven werken we graag weg. Mensen die niet digitaal vaardig zijn, moeten vlot toegang blijven hebben tot onze gemeentediensten. Geoptimaliseerde openingsuren en een mobiel loket voor de minder mobiele inwoners kan deze dienstverlening nog toegankelijker maken.

We laten niemand in de kou staan, daarom leggen we een bijzondere focus op kansengroepen. Dit realiseren we door gelijke kansen te bieden aan alle inwoners, ongeacht hun achtergrond, situatie of mogelijkheden. Concreet bieden we ondersteuning op maat, toegang tot sociale voorzieningen en programma's die specifiek zijn ontworpen om hulp te bieden aan mensen die het moeilijker hebben. We breiden het aanbod van het dienstencentrum en de Lintpas verder uit. We streven naar een samenleving waarin iedereen volwaardig kan deelnemen en zich gewaardeerd voelt.

Tot slot willen we ervoor zorgen dat onze ouderen de zorg krijgen die ze verdienen. Het beheer van ons woonzorgcentrum willen wij in eigen handen houden.  We streven ernaar om de kosten betaalbaar te houden, zodat niemand zich zorgen hoeft te maken over de financiële aspecten van goede zorg. De dagprijs mag daarom niet hoger liggen dan dat van een vergelijkbaar woonzorgcentrum in de Zuidrand. 

Ondanks het gekende algemeen tekort aan medewerkers in de zorgsector, blijven we inzetten op een zoektocht naar professionele en gespecialiseerde zorgmedewerkers. Een comfortabele en ruime multifunctionele leefruimte en een belevingstuin kunnen de bewoners extra plezier bezorgen tijdens hun verblijf.

Lint blijft een dorp

Lint blijft een dorp

Wij geloven in een ruimtelijke ordening die niet alleen ons dorp vormgeeft, maar ook bijdraagt aan leefbare, duurzame en inclusieve gemeenschappen. Leefbaarheid is voor ons de hoeksteen van ruimtelijke ordening. Door duurzaam ruimtegebruik willen we niet enkel het landelijk karakter van de gemeente bewaren maar waar mogelijk versterken.

 

►We lassen een bouwpauze in voor projecten van meer dan 3 woongelegenheden.

Actie: We maken een toekomstgericht ruimtelijk plan op, op maat en groei van onze gemeente.

Actie: We laten enkel nieuwe woningen toe in woongebied. We bewaken maximaal de open ruimte en vergroenen waar mogelijk.

Actie: Bij nieuwe woonprojecten of het uitvoeren van openbare werken moet de negatieve impact op omwonenden of handelaars maximaal worden beperkt in tijd en ruimte.

Actie: Lint heeft nood aan toegankelijke en betaalbare woningen zodat jonge mensen en gezinnen hier kunnen blijven wonen.

Actie: We laten Lint zijn dorps karakter behouden door een hoogtebeperking voor gebouwen vast te stellen die past bij de omgeving.

 

Leefbaarheid is voor ons de hoeksteen van ruimtelijke ordening. Wij streven naar buurten waarin mensen graag wonen, werken en recreëren. Dit betekent aandacht voor groenvoorzieningen en een optimale bereikbaarheid met aangepaste wandel- en fietsroutes, toegangswegen en openbaar vervoer. Wij zetten ons in voor een ruimtelijke planning die de kwaliteit van leven verhoogt en sociale cohesie bevordert.

We stellen een nieuw en toekomstgericht ruimtelijk beleidsplan op waar we rekening houden met de demografische ontwikkelingen van de komende decennia. De impact op middellange termijn op bijvoorbeeld de mobiliteit en de lokale voorzieningen van onze gemeente, moet vooraf berekend worden, evenwichtig en haalbaar zijn. 

Het is zeer belangrijk te focussen op toegankelijkheid en betaalbaarheid van nieuwe projecten. Jonge mensen en gezinnen moeten de kans krijgen in Lint te blijven wonen.

Door duurzaam ruimtegebruik willen we het landelijk karakter van de gemeente bewaren en waar mogelijk versterken. Door nieuwe woningen enkel toe te laten in woongebied, zijn we in staat om de open ruimte maximaal te bewaken

We breiden de groene zone vanuit het park verder uit naar de omliggende wijken door te ontharden en de straten te vergroenen.

Lokale inwoners moeten inspraak hebben in de ontwikkeling van hun leefomgeving. We passen op elk project de minder-hinder toets toe om zo weinig mogelijk negatieve impact op handelaars en omwonenden te veroorzaken. 

Het vrijetijdsleven maximaal zuurstof geven

Vrijetijdsleven maximaal zuurstof geven

Als motor van sociaal welzijn en verbinding, zijn onze verenigingen het kloppende hart van de gemeente. Het lokale verenigingsleven ondersteunen, kan gerealiseerd worden door als gemeente voldoende faciliteiten aan te bieden, dit in combinatie met subsidies en samenwerkingskansen.

 

►We stellen een verenigingscoach aan.

Actie: De gemeente ondersteunt verenigingen administratief.

Actie: Verenigingen hebben recht op gratis uitleenmateriaal.

Actie: We brengen onze vrijetijdsverenigingen samen.

Actie: We optimaliseren de communicatiekanalen voor Lintse verenigingen.

Actie: We starten ‘Lint Verbindt’ op.

 

Verenigingen moeten zich kunnen focussen op hun kernactiviteiten. Door als gemeente doelgerichte info-avonden te organiseren kunnen we hen informeren en helpen bij administratieve uitdagingen waar ze tegenaan lopen. Bovendien willen we verenigingen ook logistiek ondersteunen bij activiteiten en daarom stelt de gemeente het uitleenmateriaal gratis ter beschikking. Zo verlagen we de kosten voor onze verenigingen en draagt de gemeente bij aan een gezond en bloeiend verenigingsleven.

Lint is een bruisende gemeente waar we mensen willen verbinden. Dit doen we door verder te investeren in gemeentelijke ontmoetingsplaatsen zoals het park, café Lucienne, OC De Witte Merel en het Lindenhof. Op deze locaties willen we Lintenaren samenbrengen om te ontspannen, te genieten, te plannen en te organiseren. Dit creëert een omgeving waar iedereen van elkaar kan leren, en waar jong en oud elkaar kan ontmoeten.

We geloven in het belang van duidelijke communicatie. Door het delen en promoten van activiteiten zorgen we ervoor dat lokale evenementen, van cultureel tot sportief, de aandacht krijgen die ze verdienen. We informeren onze verenigingen over de mogelijke manieren om activiteiten extra in de kijker te zetten via bestaande en nieuwe kanalen. 

Vrijwilligerswerk is de hoeksteen van verenigingen en een bloeiende gemeenschap. Onze verenigingen kampen al jaren met stevige tekorten aan helpende handen.  Met “Lint verbindt” lanceren we een initiatief om mensen uit de hele gemeente Lint te mobiliseren en onze verenigingen te ondersteunen. Hiermee halen we alles uit de kast om het bestaande platform van “Give a Day Lint” beter bekend te maken. Zo bevorderen we de betrokkenheid en participatie in onze gemeente, doorbreken we sociaal isolement en creëren we een omgeving waarin iedereen, ongeacht achtergrond of vaardigheden, de kans heeft om zich in te zetten voor de gemeenschap. 

Een bloeiende dorpskern waar karakter en vernieuwing samenkomen

Een bloeiende dorpskern waar karakter en vernieuwing samenkomen.

In Lint geloven we dat de kracht van ons dorp ligt in het combineren van onze rijke geschiedenis met moderne vernieuwingen. Door een integrale visie waarin mobiliteit, vergroening, handelskernversterking, karakter en lokale economie centraal staan, willen we van onze dorpskern een veilige, bereikbare en leefbare plek maken.

 

►Café Lucienne, zaal Roeland en de pastorij worden gerenoveerd met respect voor het historische karakter.

Actie: Het nieuwe beleidsplan mobiliteit wordt omgezet in concrete realisaties.

Actie: We zetten verder in op netwerkmomenten voor lokale ondernemers.

Actie: We verhogen de premie voor startende ondernemers.

Actie: De dorpskern krijgt een metamorfose en wordt groener.

Actie: Café Lucienne en zaal Roeland worden gerestaureerd en voor de pastorie en omgeving wordt een toekomstvisie opgesteld.

 

In juni 2024 werd het nieuwe mobiliteitsplan goedgekeurd in de gemeenteraad. Daarin werden actiepunten opgenomen die de leefbaarheid in de dorpskern verhogen en die zetten we nu om in concrete realisaties. Zo willen we een blauwe zone voor kortparkeren invoeren en investeren in voldoende en veilige fietsenstallingen om de bereikbaarheid van de lokale handelaars te verbeteren.

Deze lokale ondernemers verdienen ook onze aandacht. Door hen op regelmatige basis samen te brengen zodat ze kennis en ervaringen kunnen delen, willen we het ondernemersklimaat in Lint versterken. We verhogen de starterspremie voor ondernemers en schaffen de belasting op bedrijfsruimte af. Zo willen we een positief ondernemersklimaat creëren en handelaars aantrekken om onze kern nieuw leven in te blazen.

Daarnaast willen we van onze dorpskern een bruisende ontmoetingsplek maken waar jong en oud kan ontmoeten, genieten en beleven. Door het aanleggen van groene ruimte zorgen we voor een omgeving waar het fijn is om te vertoeven. Slimme onthardingen zoals het gebruik van grasdallen, de aanleg van wadi’s en ruime plantvakken maken onze dorpskern aangenamer en zorgen voor waterinfiltratie en de broodnodige biodiversiteit.  

De geschiedenis van Lint ligt ons nauw aan het hart. Café Lucienne, zaal Roeland en de pastorie zijn waardevolle dorpsgezichten en getuigen van ons Lintse verleden. Ze geven karakter aan onze dorpskern. Door deze gebouwen duurzaam te renoveren, te restaureren en een creatieve (her)bestemming te geven, willen we het verleden verbinden aan een duurzame toekomst voor Lint.

Realistisch groen

De toekomst moet duurzaam zijn, maar wat als het prijskaartje te fors oploopt? We ondersteunen onze inwoners bij de energietransitie en geven zelf het goede voorbeeld.

 

We ontharden en vergroenen woonwijken.

Actie: We worden als gemeentebestuur energie- en klimaatneutraal vóór 2050, met een concreet tijdspad en financieel plan om alle publieke gebouwen energiezuinig, duurzaam en circulair te maken.

Actie: We bekijken waar in onze gemeente beschikbare oppervlaktes zijn voor zonnepanelen en maken een plan op om deze optimaal te benutten. 

Actie: We zetten in op het ontharden en vergroenen van woonwijken.

Actie: Energiearmoede aanpakken. Renoveren is niet alleen duur, het is ook praktisch een hele opgave. Kwetsbare huishoudens helpen we door ontzorging en kwalitatieve begeleiding. Sociale woningen worden prioritair gerenoveerd.

 

We worden als gemeentebestuur energie- en klimaatneutraal vóór 2050, met een concreet tijdspad en financieel plan. We maken de publieke gebouwen energiezuinig, duurzaam en circulair, we vergroenen het wagenpark, we verminderen het waterverbruik en we geven de voorkeur aan lokale consumptie.

We verhogen de leefbaarheid door het vergroenen en ontharden van onze woonwijken. Bij heraanleg van straten en wegen worden waar mogelijk grachten en wadi’s aangelegd. Op andere plaatsen kunnen grachten opnieuw open gemaakt worden.

We verbeteren het netwerk van trage wegen en breiden dit uit waar mogelijk.

Met het bijen- en egelplan verhogen we de leefomstandigheden van deze kwetsbare dieren. We sensibiliseren inwoners, landbouwers en KMO’s om het gebruik van herbiciden, pesticiden en insecticiden te verminderen.

We sensibiliseren de inwoners om te kiezen voor een natuurvriendelijke tuin met gebruik van inheemse planten om zo de lokale biodiversiteit te versterken.

We ondersteunen de lokale Natuurpunt afdeling Land van Reyen bij het beheer van de Vlinderweide, het Klimaatbos en het Papendonkbos en bij de jaarlijkse amfibieënoverzet.

We stimuleren inwoners om minder afval te produceren. We ondersteunen initiatieven die inzetten op lokale voedselconsumptie en korte keten. Nog bruikbare goederen worden zoveel mogelijk hergebruikt en hersteld (Opnieuw en Co en Repair Café). 

Als er toch afval ontstaat, hanteert de gemeente het principe van 'de vervuiler betaalt', om inwoners aan te moedigen afval te vermijden. We onderzoeken of een hogere frequentie van ophaling van restafval wenselijk is en bekijken eventuele alternatieven.

We zetten ons maximaal in voor de bestrijding van zwerfvuil. We stimuleren burgers en verenigingen die zich hiervoor willen engageren en ondersteunen publieke opruimacties maximaa.

We voeren een energiescan uit op het Lintse patrimonium. Hierbij richten we ons op betere isolatie en de installatie van extra zonnepanelen. We stimuleren onze inwoners om energiebesparende en groene energie technieken toe te passen en inventariseren de in de gemeente nog beschikbare daken voor zonnepanelen.

Renoveren is niet alleen duur, het is ook praktisch een hele puzzel. We stellen een plan op tegen energiearmoede en helpen kwetsbare huishoudens door ontzorging en kwalitatieve begeleiding. Sociale woningen worden prioritair gerenoveerd.

We investeren in autodelen en (bak)fietsdelen en zorgen voor de nodige voorzieningen. We plaatsen extra laadpalen voor auto's en fietsen waar nodig. 

We blijven investeren in LED-verlichting, zowel voor de straatverlichting als voor gemeentelijke gebouwen. In bepaalde straten of wijken kiezen we voor gedimd licht of voor 'slimme' lantaarnpalen. 

Bij nieuwe woonprojecten of infrastructuurwerken onderzoeken we systematisch de concrete impact op de omgeving.

Zorgeloos opgroeien in Lint

Lint omvormen tot een ideale omgeving waar alle kinderen en jongeren veilig, gezond en gelukkig kunnen opgroeien, is voor ons een prioriteit. Kinderen en jongeren hebben hun eigen behoeften en belangen en zijn volwaardige medeburgers. Ze hebben recht om actief mee vorm te geven aan de samenleving. We ambiëren het behalen van het label kindvriendelijke gemeente.
 

►We creëren sportieve chill zones voor alle jongeren.

Actie: We ondersteunen de jeugdraad als sterk adviesorgaan en betrekken hen actief bij het beleid want betrokkenheid zet aan tot actief burgerschap.

Actie: We geven kinderen en jongeren een plek in de openbare  ruimte waar ze kunnen spelen, sporten en elkaar kunnen ontmoeten. 

Actie: We bouwen verder aan kwaliteitsvolle en laagdrempelige basisvoorzieningen voor kinderen en jeugd binnen onderwijs, kinderopvang en vrije tijd.

Actie: We brengen kinderarmoede in Lint in kaart en zoeken naar duurzame oplossingen want elk kind dat in armoede opgroeit is er één te veel.

Actie: We versterken de veerkracht van Lintse kinderen en jongeren door het uitwerken van een beleid/programma rond mentaal welzijn.

 

Kinderen en jongeren zijn ervaringsdeskundigen in hun eigen leefwereld en daarom is het belangrijk om hun stem te horen en hun noden mee in de weegschaal te leggen bij het opmaken van nieuw beleid. De jeugdraad houdt daarbij actief de vinger aan de pols. Zij zorgen mee voor het verankeren van de waardevolle stem van kinderen en jeugd in Lint binnen alle beleidsdomeinen.

Kinderen en jongeren hebben recht om in de publieke ruimte te vertoeven voor rust en ontspanning. Om dit aan hen op een veilige en kwalitatieve manier te kunnen bieden zijn toegankelijke en aantrekkelijke plekken nodig. Daarom investeren we verder in het uitbreiden, instandhouden en onderhouden van jeugdvoorzieningen, zoals inclusieve speeltuinen, sportfaciliteiten en openbare ruimte.

Als gemeente stimuleren we de samenwerking tussen de scholen en lokale organisaties, waaronder sportclubs, culturele verenigingen en buurtcentra, om aan kinderen en jongeren een breed aanbod aan naschoolse activiteiten en diensten aan te bieden. 

Verder blijven we investeren in degelijke en betaalbare buitenschoolse kinderopvang om werkende ouders de kans te geven hun professionele leven uit te bouwen. Met de nieuwbouw van de buitenschoolse kinderopvang in het Lindenhof zorgen we voor een veilige en stimulerende omgeving waar elk kind een zinvolle en leuke vrije tijd kan hebben. 

Ook zetten we verder in op het succes van onze zomerschool om kinderen die het nodig hebben met extra zorg te omringen en de drempel naar het volgende schooljaar te verlagen.

Opgroeien in kansarmoede zorgt bij kinderen voor stress en een laag welbevinden. Op lange termijn kan kinderarmoede leiden tot verhoogde kans op probleemgedrag, sociale uitsluiting en (generatie)armoede. Als lokaal bestuur willen we de uitdagingen integraal aanpakken om de levensomstandigheden van gezinnen en kinderen in armoede te verbeteren.

We investeren bovendien in de veerkracht van Lintse kinderen en jongeren door het uitwerken van een programma rond mentale gezondheid en we organiseren informatieve campagnes. Ons doel is om het taboe rond mentale gezondheid te doorbreken.

Een veilig Lint voor iedereen

Een veilig Lint voor iedereen

Als burger moet je je altijd en overal veilig voelen, dat is een basisrecht. We willen dat Lint een veilige gemeente is voor iedereen. Dit is een collectieve verantwoordelijkheid van zowel politie, het lokale bestuur als van de burgers. 

 

►We laten ‘s nachts de straatverlichting aan.

Actie: We maken politie en gemeenschapswacht meer zichtbaar en aanspreekbaar. De uren van de gemeenschapswacht breiden we uit. 

Actie: We investeren verder in slimme camerasystemen tegen fietsdiefstal, sluikstorten of andere vormen van overlast.

Actie: Met gerichte acties, zoals rond inbraakpreventie en cyberveiligheid, sensibiliseren we onze inwoners en bouwen we aan een gevoel van gezamenlijke veiligheid. 

Actie: We maken onze schoolomgevingen veiliger door de snelheid te beperken,  verkeersstromen beter te regelen en meer beveiligde oversteekplaatsen te voorzien.

 

Politieagenten en gemeenschapswachten moeten zichtbaar aanwezig zijn in de buurt en bij lokale evenementen. Dit zal bijdragen aan een gevoel van veiligheid in de gemeente.  We breiden daarom de uren van de gemeenschapswacht uit. Deze zijn het best geplaatst om gevoeligheden in ons dorp aan te voelen en problemen op tijd te signaleren. We zorgen via de politieraad voor meer aanwezigheid van politie in onze gemeente. Zo creëren we meer zichtbaarheid, aanspreekbaarheid en vertrouwen.

Door te investeren in slimme camerasystemen op plaatsen van overlast kunnen we preventief werken. We denken hierbij aan de fietsstallingen aan het station, het kerkplein en de Witte Merel en in en rond het gemeentepark. Deze camera’s helpen bij de identificatie van potentiële overtreders, schrikken af en leiden tot een effectieve handhaving. We sensibiliseren onze inwoners om verdachte toestanden te melden en om zelf bij te dragen aan de veiligheid van hun buurt. Het  buurtinformatienetwerk (BIN) willen we verder ondersteunen en promoten. 

We werken samen met de lokale politie en met diefstalpreventieadviseurs rond inbraakpreventie en cyberveiligheid. In workshops of op infomomenten wordt uitleg gegeven over het efficiënt beveiligen van woningen, veilig opbergen van waardevolle zaken en spelen we in op nieuwe vormen van onveiligheid. Deze activiteiten zullen niet alleen de bewustwording vergroten, maar ook een gevoel van gezamenlijke veiligheid creëren in de strijd tegen diefstal en andere nieuwe vormen van criminaliteit.

In de schoolomgevingen worden er verkeersremmende maatregelen genomen zoals een vaste of dynamische zone 30, eenrichtingsstraten, verkeersvrije zones en duidelijk gemarkeerde oversteekplaatsen met aangepaste verlichting. Tijdens de spitsuren zorgt de zichtbare aanwezigheid van politie voor het juist naleven van de verkeersregels. Gemachtigde opzichters verhogen de veiligheid van de oversteekplaatsen aan scholen. Op regelmatige tijdstippen worden de nodige snelheidscontroles uitgevoerd. Tot slot investeren we in goed onderhouden voet- en fietspaden, veilige fietsenstallingen en voldoende verlichting om de veiligheid van alle weggebruikers te verbeteren.

Doordacht investeren in Lint

Doordacht investeren in Lint

N-VA wil bouwen aan een financieel beleid dat niet alleen voldoet aan de huidige behoeften, maar ook gericht is op een welvarende toekomst voor alle burgers. In volle transparantie, efficiënt en eerlijk (her)verdeeld. 

 

We verlagen de aanvullende personenbelasting en schaffen de belasting op bedrijfsoppervlakte af.

Actie: Met N-VA geen verhoging van de gemeentebelastingen

Actie: We schaffen de gemeentelijke belasting op bedrijfsruimten af.

Actie: Het Lindenhof krijgt een volledige make-over en café Lucienne en zaal Roeland worden opgefrist.

Actie: We investeren verder in de kwaliteit van het personeel en de gemeentelijke dienstverlening.

Actie: we voorzien maximaal zonnepanelen op eigen gebouwen.

 

N-VA staat voor een verantwoord financieel beleid dat de belangen van de burger centraal stelt en tegelijkertijd duurzame groei en welvaart bevordert. We bouwden gedurende twee legislaturen de schulden af en creëerden ruimte om doordacht te investeren. 

We willen daarom verder inzetten op de nieuwbouw van het Lindenhof en de bijhorende buitenschoolse kinderopvang, een volledige renovatie van het gemeentehuis en de gevel van de Orangerie. Ook de Witte Merel zal een volledig nieuwe dakbedekking krijgen met de nodige isolatie. Café Lucienne en zaal Roeland worden verder gerenoveerd. We herbestemmen het  OCMW-huis voor het Rode Kruis Lint-Hove.

Onze medewerkers zijn zeer waardevol. Een nieuw personeelskader werd onder onze bestuursploeg recent goedgekeurd. We investeren verder in de kwaliteit van ons personeel en de gemeentelijke dienstverlening. Door nog meer intergemeentelijk samen te werken, drukken we de kosten, wisselen we expertise uit en verhogen de efficiëntie.

Transparantie vormt de basis van ons financieel beleid. We geven jaarlijks een overzicht van de financiële gezondheid van de gemeente via de gemeentelijke kanalen. 

In het licht van duurzaamheid zullen wij investeren in groene en innovatieve projecten. Het is onze overtuiging dat financiële verantwoordelijkheid en duurzaamheid hand in hand gaan. Een betere en kwalitatieve investering is op langere termijn goedkoper.  Zo voorzien we maximaal zonnepanelen op alle eigen gebouwen .

De personenbelasting en de opcentiemen op onroerende voorheffing verhogen we niet en we voorzien geen nieuwe lokale belastingen. We schaffen daarentegen de gemeentelijke belasting op bedrijfsoppervlakte af.